QUÈ PENSES DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ?


dones i tercer món

Cada vegada més els mitjans de comunicació tenen un paper bàsic per informar i opinar.

A.- Però ens preguntem fins a quin punt informen o desinformen ? Què en penses ? Interpreten o malinterpreten les noticies ?

1.- Pensa primerament quants diaris coneixes de difusió gratuïta ?

2.- Quina ès la seva font de recaptació económica ?

3.-Quin és el motiu per difondre diaris al metro, bus, carrer, tendes de forma lliure i gratuïta ?

B.-Ara et convidem a mirar els seus titulars ADN  METRO QUÉ? i analitzar com tracten les noticies de difusió gratuïta.

4.-A quanta gent creus que arriba ?

5.-Quin és el públic lector d’aquest diaris ?

6.-Què expliquen els titulars i com ho expliquen ?

7.-Mira les noticies que acompanyen als titulars , Com són? Qui signa aquestes noticies?

 

C.- I la violència com és tracta en aquests mitjans ? Penses que sempre culpabilitza de la mateixa manera a tothom ?

8.-Pot ser un delicte afegit ser dona, negre, pobre ?

9.-Podries fixar-te en quantes noticies fan referència a violència (assassinats, violacions, maltractaments, terrorisme,..)

10.-Son moltes o poques?

11.-Què accentua la noticia?

Et recomanem mirar i passejar-te per  aquests links pots trobar respostes a algunes de les preguntes que et formulem. Cal respondre i enviar com a comentaris la teva resposta.

 http://www.catalunyarecerca.info/guia/cat/03_300_Mitjans_de_Comunicacio.asp

 http://www20.gencat.cat/portal/site/CulturaDepartament/

http://www.diba.es/biblioteques/recursos/recurs01.asp?Bib=0&Id=73

 http://www.vilaweb.cat/www/diariescola/noticia?id=1746957

 http://www.google.com/Top/World/Catal%C3%A0/Mitjans_de_comunicaci%C3%B3/

 

 

5 respuestas a “QUÈ PENSES DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ?

 1. Aixó dels diaris gratuïts i les revistes gratuïtes , té dues opcions una bona i una dolenta .
  Dolenta: Que la gent quan no vol el diari o resvista la tirant al carrer i aixó dona mala imatge del poble o ciutat. La deixant en un lloc on no es té que deixar.
  Bona: La bona és que la gent q no es pot permetre un diari pot anar a la estació de tren o a una tenda i pot agafar una revista o un diari i el poden llegir.

  Me gusta

 2. Jo nomes coneixo un diari de difusió gratuïta i no hi tinc ni idea quina és la seva recaptació económica. El motiu de difondre el diari per el metro el carrer, el bus, i d’altres llocs,es per que tota la gent s’interessi i se informi del que pasa al món. El diari arriba a molta gent, de tot tipus de gent, aulta, jove,nens, nenes, etc. Els titulars expliquen el que pasa a tot arreu, i no se definir com ho expliquen. les noticies que acompanyen els titular son realistes i sincers.
  No crec que ser dona, negre o pobre sigui delicte ja que tots en un fons som iguals.
  jo diria que les noticies de asessinats, violacions i terroristes són poques. Tendrien que informar més sobre aquests temes.

  Me gusta

 3. QUÈ PENSES DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ?

  A catalunya cada vegada més els mitjans de comunicació tenen un paper básic per a informar i opinar.Hi han bastants diaris de diferents companyies per aixi dir-lo hi ha mes hi ha fins i tot diaris gratuits i bastants. Jo en conec molt pocs com el metro,flash,ADN… Crec que tots aquest diaris el que volen es donar el seu punt de vista ala gent que el llegeix i que el diari guanyi fama…
  Normalment exposen els seus diaris als llocs on hi ha molta gent perque la gent mentres esta aseguda a esperar al bus llegeixi i es ficsi en el diari i poc a poc es vagui reconeguent.

  A poca gent es para a llegir un diari gratuit, així que a la poca gent que els arriba el te que interesar. Aquest diaris utilitzan els titulars en lletra gran i vistosa per que la gent es velli i el llegeixi. La gent que sol llegir són gent que els interesa tot tipos de noticies a reu del món i que no tenen res mes bo a fer i el veuen i l’agafen. Crec que aquest diaris no exposen tot de manera diferent als diaris que es paga, posen bastants fotografies i posen les noticies de menys importancia en la lletra més petita i al costat dels titulars.

  En aquest diaris jo crec que no sempre es culpa la violencia cap el mateix vandul, i no culpen a la gent per ser negre,dona,pobre… Sota el meu punt de vista hi ha moltes noticies de violencia de toto tipus(de genere,assesinats,violacions…)són per part de les víctimes, pero no sempre els diaris s’inclinen per part de les víctimes,pero no sempre, depen de el diari que llegeixes.

  Me gusta

 4. No conec molts diaris de difusió gratuïta, i els que coneixo, no se quina recaptació econòmica tenen. Però si se, que ho llegeixen la gent que té pressa per anar a algun lloc, o quan o donen al metre, tren… Ho llegeix només gent que abans ja hi llegia altres diaris.

  Aquets diaris serveixen per més o menys informar-nos d’una noticia, per si després ens interessa, comprar un diari i informar-nos més, o mirar-la per la televisió.

  Les noticies que hi fiquen, no sempre són bones, millor dit, quasi sempre són dolentes, perque per algun manera dir-ho, les desgràcies de la gent, atreuen més i interessa més, encara que no tindria que ser així. I per lo de ser negre, dona i això, no és cap delicte, són persones com tots els demés, i l’ho dels assasinats, violacions, són la majoria de notícies, les que interessen a la gent. Cada diari tira cap al costat del seu interès, i fiquen la culpa al que interessa, i no sempre al culpable.

  Me gusta

 5. no conec ningun diari gratuit,pero si que se que els que li donen aquests diaris son persones que els lleigeixen, perque lla lleigeixen d’altres.
  informen sobre assesinats, i coses que li agradan a la gent, mes bé a la gent li agrada veure les noticies de les morts de paisans que han estat assasinats, es com si a la gent li agrades el tipus de noticia dolenta, llavors, saven que el compraran.

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s