QUI SÓN ELS VOLUNTARIS O VOLUNTÀRIES EN EL MÓN D'AVUI ?


Estem analitzant l’èsser humà com animal social . L’article del dibuixant Miquel Brieva ens planteja l’anàlisi d’una imatge que representa un ciutadà comodament asegut en el sofà de casa seva.Sota seu un munt de deixalles que giren entorn de la idea del capitalisme actual : el xinès, el micu connectat a una mena de pantalla televisiva, l’empresari explotador de nens del tercer món, el resaviat professor d’economia, els conductes de les clavagueres que llençen molts residus…Faig un esquema a la pissarra que indica el següent :

  1. animal social ? —-
  2. -model social capitalisme o neoliberalisme .(model ideològic actual)
  3. concept: GAG   (  comicitat distanciadora)
  4. Societat de l’espectacle  ( distància amb la realitat com a ciutadans)
  5. indolora, insípida, incolora, …..  Indiferència per allò estrany .  Quí és l’estrany avui  ?
  6. immigració, prostitució, drogadicció, homosexualitat, violència de génere, malalties mentals…..
  7. exclosos socials ( ells són els culpables del que els hi passa?)

 

A continuació es genera un debat important : Per què ens menteix la societat , Per què no ens ensenya a viure amb la realitat que tenim i ens amaga la bruticia i en crea espectacle ? Les noies inicien el tema tot dient que les prostitutes volen ser prostitutes i que algunes d’elles els hi agrada fer aquesta feina per la pasta que guanyen .  Kant aterra i es presenta el tema de com el subjecte o la persona es torna objecte pot perdre la seva identitat … L’esclavatge què és o què va ser ?  Les dones que es prostitueixen volen ser objectes de consum ?

Exemplifico amb les imatges que criminalitzen les víctimes o sigui les prostitutes aparegudes en els diaris recentment i no culpabilitza els qui utilitzen la prostitució….Moltes noies continuen mantenint aquest discurs : les noies volen ser el que son i per això cobren el que cobren són voluntàries… El debat no queda tancat crec que s’ha de seguir parlant d’aquesta gran farsa o mentida col·lectiva ..

3 respuestas a “QUI SÓN ELS VOLUNTARIS O VOLUNTÀRIES EN EL MÓN D'AVUI ?

  1. El voluntariat és el conjunt de persones que dediquen una part del seu temps lliure a realitzar una acció al servei dels altres o de la comunitat en general, sense esperar res a canvi. Els voluntaris efectuen un servei de tipus cívic o social com a compromís d’actuació a favor de la societat i de la persona.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s