Un altre proposta potser més difícil per l’ús de la llengua -angles- és analitzar la pregunta Què és per tu la felicitat ? amb el professor de filosofia Alain de Botton que va escriure un llibre anomenat «Les consolacions de la filosofia» i posteriorment va emetre per la BBC una sèrie de capitos sobre «La filosofia per ser feliços». El video pertany a aquest llibre i parla de l’arquitectura de norman foster a Londres. audio sobre Philosophy and Happynes . The Architecture of hapynees.
Actualment aquests capitols es van emetre per TV3 però no es troben dins la xarxa.
Aquesta nova anàlisi que et proposem resulta un pel més difícil però no per això vol dir impossible. El repte doncs està en trobar informació i fer un resum del que hagis trobat.
un bon exemple del que es demanava per uns alumnes :
Model «1»
<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:953900950; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:-2088742934 201981969 201981977 201981979 201981967 201981977 201981979 201981967 201981977 201981979;} @list l0:level1 {mso-level-text:»%1)»; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt;} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} –>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Tabla normal»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:»Times New Roman»;}
Ester Arroyo Cárdenas
Què és la felicitat?
1.Anàlisi
Segons Eduard Punset la felicitat depèn de les persones. Antigament quan l’esperança de vida era de 30 anys les persones no tenien temps per pensar en la felicitat, només es preocupaven per la continuació de la especie humana. Ara amb 40 anys de vida plena, segons Eduard i la ciència cal buscar la felicitat. I a partir d’aquí les persones ens preguntem: Com s’aconsegueix la felicitat?
Està demostrat que les persones més felices són:
1) Les que tenen vida social: amb la família, amics, coneguts…En canvi les persones més solitàries són menys felices.
2) Una relació de parella fan feliç a la persona que estima i és estimada.
3) L’optimisme i la gratitud són aspectes importants en la felicitat. Així com saber perdonar als altres. Així com la enveja no ajuda a ser feliços.
4) Estar actius i fer les coses que s’ens donen bé( activitats esportives, llegir, estar amb amics…)
5) Estar bé amb un mateix.
6) Els diners no donen la felicitat, al contrari.
Es pot entrenar per ser feliç fent coses que ens agraden i que s’ens donen bé, relacionant-nos, buscant parella, sent optimista, comprendre als altres, no ser possesiu(diners).
També se sap que els diners no aporten felicitat, així com la educació, el país la raça, el temps històric en el que vivim o en el tipus de clima en el que estem.
La felicitat té a veure amb els nostres sentiments, amb la nostra pau interior.
Dins la ciència la genètica té un paper important en la felicitat, ja que es poden heredar l’optimisme o el pessimisme dels pares. En el cas del pessimisme no ésgran problema perquè la persona ha de saber créixer per si mateixa i buscar la felicitat intentant no pensar en idees o pensaments negatius, cal pensar en positiu. Les persones que pensen en positiu es senten millor amb ells mateixos, amb la societat que els envolta, i davant un problema senten esperança i confiança, per tant són més pròximes a trobar la felicitat.
Les persones amb més capacitat per tenir felicitat són les que compleixen els requisits anteriors, però sobretot la felicitat es un estat que depèn de un mateix, del seu interior, i a partir d’aquí trobar la manera de ser més feliços.
Font d’informació: http://video.google.es/videosearch?hl=es&rlz=1W1GGLR_en&q=eduard%20punset%20redes%20que%20%C3%A9s%20la%20felicidad&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#
http://es.wikipedia.org/wiki/Eduardo_Punset
Durada del treball:
40 minuts aprox.
Model «2»
Alberto Plaza
<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>
Analísi
Eduard Punset, és advocat, científic y econmista, va nèixer l’any 1963, es va llicenciar en dret per la universitat de Madrid i un máster en cíencies econmicas a la universitat de Londres. Ha sigut redactor econòmic de la BBC, director econòmic de la edició per America Latina del semanari The Econmist, i economista del fons Monetari Internacional en els Estats Units i Haití.
EDUAR PUNSET “ EN BUSCA DE LA FELICITAT “
L’autor en el video argumenta que la felicitat es pot aconseguir després d’haber estudiat la personalitat humana, argumenta set aspectes importants sobre el que ens fa felices a les persones:
-
Les relacións socials evitant la soletat, si evitas la soletat és mes fácil ser felç.
-
Una relació satisfactoria és un component vital de la felicitat, ja que també dins d’una relació pot haber sexe que és un dels factors més importants de la felicitat.
-
L’optimisme i la gratitud també influeixen en la felicitat, perdonar als demés augmenta la nostra satisfacció amb la vida, això és el requisit essencial per la felicitat.
-
Deixar de costat el voler diners, casa, cotxe, etç… i la enveja no ens ajuda en cap factor a trovar la nostra felicitat.
-
Estar actius també ens fa feliços, un treball, un hobby…, ja que els científics pensen que en la nostra vida ens hem de dedicar al que millors s’ens dona.
-
La llibertat de poder escollir també és un factor important, però no sobrepasar mai, si tens moltes opcións la llibertat d’escollir es convertirá ràpidament en una maldició, i la pressió de decidir acabarà amb tú.
-
Els diners no donen la felicitat però dicilment serém feliços si no tenim diners, està estudiat que les perones que més diners ténen són els més infeliços.
EL CAMÍ PER TROBAR LA FELIÇITAT ÉS EN REALITAT EL QUE ES FA FELIÇOS…
que és la felicitat?
yo crec que es el que tots i totes búsquem
per què
Me gustaMe gusta