Somriure més


cof

Ara somric una mica més que abans. He deixat que la comissura dels meus llavis permeti que aquest ictus garlànic i rustic ofereixi una porta per poder entrar. Ella sempre somreia i no li era fàcil . Per això era més que un simple demostrar que el record era present , perquè aconseguia la possibilitat de poder atrapar no només la vida que ara de gran li havia tocat viure sinó també la del passat , juntament amb ella que ja no hi era. No tenia cap dels gats que havien tingut quan eren junts , en Salom , la Neua, Babsy, DIdo, Bubilet, Opotom, pero això no indicava que pel fet de seguir al costat del seu record no en tingues ara . De fet havia domesticat un gatet prim com un clau , malalt i molt feréstec que anomenava Perdi , juntament amb la Nur , eren els dos gats negres que el seguien a tot arreu . Màgicament el ritual de cada matí en el menjar, en el dormir, en el pentinar, en el beure, o en el voler ser acariciats feia que ell sentis en ells la seva presència una vegada més. Des de que ella no hi era , ara feia un any, va recordar moltes de les coses que ella deia i va voler llegir el que no podia llegir quan eren junts. Va començar per Rayuela de Cortazar , amb Oliveira i la Maga dos personatges que recordaven molt els viatges a Paris en dues ocasions i el recorregut per Montmartre o la Plaça de les Vosgès on Victor Hugo va viure . Va seguir amb altres llibres com Espriu , Fuster, ..doncs ella va ser una gran lectora . Penso en la lectura llegida en veu alta en el camp i la muntanya de Gelida i La Regenta de Leopoldo Alas Clarín o la poció del desig de M.Ende on hi surtia el nom de Brumalèfic , nom que el van posar per adoptar el de Bubilet .

En les moltes estones de lectura he après a entendre la vida com si no fos tan important ni tan seriosa com creia .

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s