HAS TROBAT EL TRESOR


250px-AnticonsumismoConsumir és una paraula que té un significat negatiu i vol dir gastar, finalitzar, ….. Els origens del consum els trobem en l’època de la industrialització al segle XIX. La diferència venia donada per entendre que l’economia domèstica dels segles anteriors anomenada molts cops de subsistència per la majoria de les classes socials a diferència dels nobles i rics permet viure dels impostos, dels béns recaptats de les classes més desfavorides. Al llarg del segle XVI i XVII la indústria manufacturera obre el camí amb les exportacions i el comerç internacional gràcies al descobriment del Nou continent i dels nombrosos viatges a altres països a una nova classe adinerada que s’anomenarà burgesia. El naixement i establiment de les ciutats permet que els mercats incrementin la producció i s’inicia les formes d’amagatzematge dels béns més bàsics. L’economia gira encara entorn de la familia i l’educació comença a permetre que les professions liberals com metge,advocat ,apotecari, introdueixin la idea de consum. El model liberal capitalista s’inicia amb Adam Smith, Ricardo, Stuart Mill amb la voluntat que el naixement de l’obrerisme o el proletariat que treballa en les fàbriques amb una mecanització de la producció permeti començar a adquirir propietats privades i béns propis com una vivenda. EL model liberal avança amb la mecanització fins arribar durant el segle XIX a provocar una producció cada vegada més amplia i nombrosa. Però serà al llarg del segle XX que aquest excès de producció permet iniciar una campanya de producció vinculada al consum com una forma de vida. La societat de consum inicia doncs un model que el capitalisme promou per comprar productes considerats innecessaris però que el consumidor….

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s