QUÈ ÉS LA FILOSOFIA ? UNA ESCALA DE CARGOL I ALGUNA COSA MÉS….


Què és la filosofia ? etimológicament , o sigui, cercant l’origen de la paraula ens trobem a Grècia al segle VI a.c. Significa precisament : amor a la saviesa (filao que indica estimar i sofia que vol dir saviesa) . Però està clar que ara ens trobem novament amb un altre pregunta : què és l’amor a la saviesa ? . Una pregunta com aquesta segurament ens resultarà massa oberta i abstracte , poc concreta per això ens cal dirigir-la amb un altre de més concreta : Qui és un home savi o una dona sàvia ?
Això es pot contestar dient que és la persona que reflexiona o pensa… D’aquesta manera arribem a l’evidència primera de la filofofia :GOGITO ERGO SUM ( penso , doncs existeixo). Aquesta afirmació tant clara i evident la va formular un pensador filòsof i matemàtic René Descartes al segle XVII

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s