HOUSE I EL CONEIXEMENT


21house1

Definiríem al Doctor House com qui pregona a tort i dret «tothom menteix» ... i volem que sigui aquesta primera idea la que ens acompanyi en el recorregut sobre el tema del coneixement i del que no és coneixement. La sèrie de House ens planteja molts interrogants ètics, morals, socials, civils, legals, però nosaltres ens agradaria centrar-nos en els que plantejen la relació ciència i pseudociència.

Fa uns anys als Estats Units va sorgir una corrent anomenada pensament crític que intentava establir els limits entre el que era coneixement cièntific i coneixement acientífic. Per anar entrant en matèria i aterrant en la sèrie proposo veure el primer capítol de la sèrie per analitzar els mètodes científics que utilitza en la seva elaboració del diagnòstic .

1.- quins passos segueix per elaborar un bon diagnòstic ?

2.- quins elements assaig -error utilitza en els casos?

3.- com arriba a la conclusió final ?

4.- quins mecanismes el fan rectificar ?

5.- Hi ha elements no racionals que són utilitzats ? quins ?

Una vegada es tinguin les respostes s’envien al moodle d’introducció a la filosofia ….

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s