ELS SIMPONS UNA FORMA FILOSÒFICA DE VIURE


images

Avui a filosofia pregunto si es pot ensenyar filosofia amb una sèrie com els Simpson. Es tracta de poder donar arguments o raons per respondre a aquesta qüestió. Per això he demanat primerament que cada alumne pugui identificar-se amb un personatge de la sèrie. Per això realitzen una mena de fitxa del personatge…

En la primera sessió hem parlat de Bart Simpson qui representa l’etern adolescent rebel i malcarat que renega de tot i de tothom. Per això hem pogut definir com a nihilista. Ell és un individualista nat, una mena d’egolatra que pensa només en ell mateix i que només veu el món més immediat…

A continuació hem començat a veure «la pel·lícula» dels Simpson … aturant-nos en cada fragment que presenta reflexió… Ja en el principi hi ha una mena de paròdia de l’aterratge a la LLuna. De forma irònica el gat i la rata només acaben demostrant que la rivalitat pot portar a l’extermini total….

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s