ÚS DE LES TIC i CIUTADANIA


Estem treballant a classe d’ètica el problema entre comunicació i informació. Primerament hem vist que no tot serveix per informar bé i de manera clara i precisa doncs moltes vegades es produeix una desinformació sigui per excès o per falta d’informació parcial o total .  Així doncs en aquest anàlisi que volem iniciar ens proposem profunditzar sobre les raons que porten a confondre comunicació i informació i buscar mecanismes que ens permetin estar ben informats. Per això cal entendre que sempre hem de buscar en les fonts d’informació quelcom que garanteixi la reflexió i la crítica com a pràctica per arribar al fons de les coses, els fets o les noticies. No tot  serveix i no  s’hi val  tot per estar informats. Ja hem comentat que » El fi no hauria de justificar els mitjans» , frase que Maquiavel va utilitzar per poder fer el que volia  plenament.

Realment l’objectiu que busquem per informar pot justificar absolutament tot ? La prensa groga, la prensa rosa , la prensa sensacionalista pot utilitzar tot tipus d’estratègies i eines per informar ?  Programes divulgatius  sobre xafarderies, famosos, o aquells que volen observar les conductes  de la gent han de buscar  en els insults, la desqualificació, la mala educació,  formes per comunicar amb el públic.  Per què ?  Tot serveix ?

EL problema es genera quan aquesta desinformació origina manipulació  i amaga informació important. D’altra banda hem vist que el paper que els mitjans de comunicació tenen avui en dia resulta de gran importància. La imatge té un doble nivell d’interpretació periodistica :

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s