NEWTON i William Blake


p1012588

Aquesta escultura segueix el model de la pintura de Blake.La vaig trobar a Londres molt a prop de la Llibreria Britànica universitària. Si us fixeu bé podeu observar el compàs que l’home té entre les mans. La base d’aquesta idea representa la física newtoniana : el model matemàtic -geomètric obre pas a una nova interpretació de la realitat física. Ptolomeu i Aristòtil representen la vella tradició geocèntrica de salvar les aparences amb teories com l’impetus …. davant la llei de la gravetat.

blake-newton-med

Per què va representar un canvi tan sorprenent Newton ? Quin nou model o paradigma s’introdueix a la ciència ? Blake va ser un pintor màgic, misteriós,místic …que sembla transmetre en els seus quadres una mena de visió irreal i fantàstica de la realitat …. …
Qui és l’escultor de l’estàtua de Londres ? Quina diferència en el temps hi ha entre la pintura de Blake i l’escultura ?
Qui s’atreveix a donar una resposta a les dues qüestions…

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s