BREU RETRAT DE DAVID HUME I LECTURA DE LA SEVA OBRA.


bolas_de_billar1.png

Trenta grams d’opi mataran un home que no hi estigui acostumat, mentre que trenta grams de ruibarbre no sempre el purgaran. David Hume

 

«David Hume té una autobiografia que ens pot explicar bastant dqui és aquest pensador. Escrita amb el nom  «The life of David Hume ; written by himself (My Own life) es presenta com un home que no persegueix la glòria ni vol ser vanitòs més aviat busca viure com ell mateix creu que s’ha de viure no com la seva familia vol imposar. Per això canvia el Dret per la Filosofia.Sense gaires diners encara que té origen noble com a familiar dels comtes de Home o Hume es dedica a buscar la fonamentació de la ciència a partir de la naturalesa humana. I serà precisament aquest entusiasme el que el portaran a un esgotament físic i psíquic notable per això canviarà d’aires per fugir de la depressió que té al damunt. L’etapa francesa al camp plena de sobrietat i penúria per l’economia dèbil que pateix el porten a la Fleche , on escriurà la seva principal obra «Tractat de la Naturalesa Humana» 1739 en tres volums.Però retornarà a Londres al 1737 després de veure que la seva obra ha nascut morta dins la població. Ningú el llegeix encara que el seu optimisme el fan insistir i escriurà els seus «Assaigs» . Per això haurà d’escriu un «Extracte del  Tractat de la Naturalesa Humana» per de forma breu explicar els seus pensaments .(*)Hume no vol entrar en conflictes amb l’esglèsia. Després de ser bibliotecari de la Facultat de Dret intentarà escriure «Història d’Anglaterra»  amb un gran atac contra les seves idees per torys, whigs,anglesos, irlandesos, escocesos…..Quan li arriba la mort  amb 65 anys per transtorns intestinals sent una debilitat física però no psíquica com home sociable, amable, alegre, obert, de bon humor, moderat respecte a emocions i sentiments. Hume acaba dient que no destacaba  segons els seus amics per res en especial però al seu  enterrament un munt de persones hi van anar per acomiadar-se.

Aqui tenim el text de l’abstract o extracte traducció del professor Manuel Satué i un guió de treball per desenvolupar. El treball és pot realitzar en línia enviant en open ofice, word, a l’adreça alsina48@gmail.com  dins les dates establertes o bé lliurant en paper el treball. La data  serà  el divendres 3 d’abril. Els criteris per avaluar el treball i valorar són:

incloure fonts d’informació fiables, redacció comprensible, ortografia correcte, respostes adequades a la pregunta, informació complementària, citar el propi text de referència, esquemes o mapes conceptuals de suport si es requereix.

hume_extracte.pdf  *

guio-lectura-hume-resum-del-tractat.odt

guio-lectura-hume1-resum-del-tractat.doc

guio-lectura-hume-resum-del-tractat.pdf

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s