PENSAR POR PENSAR


En aquest llibre de Manuel Cruz i Manuel Delgado es presenten en un format de diàleg i conversa 12 capítols sobre distints temes. L’amor, les relaciones fracassades, la cultura avui, la memòria, què és la tolerància, violència, el perdó, joventut, ideologies, la veritat és possible, l’enemic , responsabilitat.

La proposta és pensar com un exercici de raonament que requereix una sèrie de condicions que actualment poc es donen. La nostra societat líquida on no sembla gaire estabilitat en gaire bé res afegeix unes variables que ens apreten, ens originen sensacions de viure al dia, al moment, sense cap espai per aturar-se. Val la pena pensar ? De fet el títol no diu parlar per parlar que segurament seria un títol més adient als temps actuals. Tothom sap de tot, tothom parla de tot però  entre l’acció i el pensament es requereix un moment d’atenció, de concentració, d’ensimismament, de reflexió. Un tema com l’amor per exemple amb el que comença el llibre sembla que sense ser fàcil requereix saber situar experiència i teoria dins un marc conceptual que permeti donar sentit al que pensem i més tard a com actuem.

Una respuesta a “PENSAR POR PENSAR

  1. Xavi aixó és el que ens vas demanar que busquèssim i aquí t’ho deixo.
    La filosofia va sorgir a l’orient i a Grècia al segle VII aC per tal de poder donar raons a coses que encara no les tenien i així poder-les polemitzar.
    És el que he trobat.

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s