La força d'existir de Michael Onfray


La nostra proposta pel tercer trimestre és fer un petit recorregut per l’autor Michael Onfray i la seva filosofia hedonista. L’ésser humà és un animal simbòlic o cultural, polític i també ètic i moral. En el recorregut analitzarem el seu llibre «La força d’existir» i veurem quina proposta ens presenta.  El seu llibre es centra en un estudi sobre el cos humà i les seves relacions amb l’entorn.  De què són avui en dia senyals malalties com l’anorexia o la bulímia ?  Quin és l’èxit real de programes televisius com «fama , a bailar»  o » tienes talento» ?   La bellesa ens ha convertit en éssers dominats i domesticats per la seva tirania. El culte a la imatge, a les proporcions estètiques, als models de pasarel·la, a la cultura jove i guapa predominen ara per ara en el nostre mercat comercial i productiu. Les cremes , els productes de bellesa, la depilació laser, els «metrosexuals», la cultura «fashion»  s’imposa en una societat que els únics valors són els estètics. Això accelera una idea d’immediatesa, de rapidesa, de fluidesa. Idea que Zygman Bauman ens parla com a societat líquida. Un model que es volàtil, fràgil, canviable, fugisser.  El cos comença a tenir una relació diferent amb la societat. L’art utilitza el cos per mostrar imatges denúncia però també per fer publicitat del model corporal que convé tenir. L’edat ha deixat de ser un límit social i s’han trencat les barreres socials de jove, gran, vell, …. El mite de Prometeu és possible avui en dia. La biotecnologia ha començat a realitzar implants de mans robòtiques i es planteja qüestions ètiques com clonar humans, bancs de semen , donació d’ovuls, etc….

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s