D'animals culturals a animals polítics.


Què és la política ?  Qui és un bon polític ?   En una primera aproximació a classe tot cercant conceptes pròxims ha sortit la següent definició :
»  La política fa referència als distints sistemes per govern que busquen organitzar, administrar, gestionar un país, un estat, una nació» 

De manera paral·lela en el llistat de conceptes que van sortir hi havia algunes paraules com : embuster, mentider….   En aquest sentit hem començat a veure que la política no són només les persones que utilitzen aquest nom o adjectiu. També política és el que les persones i les institucions fan amb la seva vida i de la seva vida.  Així s’entén que la política ens ajuda a governar la nostra vida a nivell personal i social en tant  som un grup, una associació, un conjunt de persones amb interessos diversos però amb la voluntat de conseguir viure en comú. 

En aquest anàlisi hem vist que avui la política és complexa perquè amaga molts cops la veritable realitat que preocupa i  angoixa a la ciutadania.  El nostre sistema polític està construït per poders econòmics que moltes vegades no es deixen veure i dificulten la veritable voluntat general de la ciutadanía. 

El següent pas ha estat veure la pel·lícula «CRASH» de P. Haggins on s’analitza aquest xoc cultural entre persones que viuen en una ciutat i que van fugint del contacte permanent d’una ciutat  com Los Angeles però que en el fons es necessiten per sobreviure en un món plural i divers. El policia necessita de l’assistenta social i l’assistenta social del jutge i així sucessivament……..

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s